Over Batul & Renske

Batul Loomans en Renske Hofman ontmoetten elkaar in het vliegtuig van Bali naar Amsterdam. Het was liefde op het eerste gezicht. Ze liepen alleen het vliegtuig in, en hand in hand het vliegtuig weer uit. Twee jaar later werd hun zoon Tommy Lucky geboren, en nog een jaar later sloten ze Sammy Ocean in hun armen. Uit het verlangen om hun liefde voor bewustzijn, gezondheid en meditatie te delen, ontstond het Lichthuis.

Het Lichthuis: een bron van stilte en heling

Batul en Renske creëren met het Lichthuis een plek waar mensen diep kunnen ontspannen en weer opladen. Een bron van stilte, waar ze kracht, moed en inspiratie vinden. Om hun leven over een andere boeg te gooien, of gewoon om tot zichzelf te komen.

Om dat nog meer te bevorderen, kunnen gasten van het Lichthuis hun verblijf verdiepen met verschillende verrijkende sessies. Deze lopen uiteen van sessies in yoga, meditatie, healing, massages en natuurwandelingen met een coach. Alles in en om het Lichthuis.

Rustiek, inspirerend en tussen de natuur

Het Lichthuis is een bijzondere en inspirerende plek, op een voormalig duin midden in het groene hart van Zandvoort. Het bevindt zich op 5 minuten afstand van het strand, natuurgebied en de zee. In het voormalige kerkje uit 1928 en de bijbehorende pastoriewoning zijn 5 unieke appartementen gevormd. Hierin komen authentieke details op verrassende wijze terug. De combinatie met natuurlijke materialen zorgt voor een rustieke ambiance, waar je je al snel thuis voelt. De niveauverschillen in de prachtige omgeving, en in het Lichthuis zelf, zorgen voor een speels en verrassend effect.

Het Lichthuis maakt gebruik van duurzame energie, door middel van zonnepanelen en een warmtepomp. Fossiele brandstoffen zijn hierdoor overbodig.

We willen niet alleen mensen verwelkomen die al thuis zijn in bezinning en meditatie, maar vooral ook degenen die dat nog niet kennen.

Ontspannende groepsruimte

Aan de achterkant van het Lichthuis, aan de prachtige groene tuin, bevindt zich een grote open groepsruimte van 80 m2. Een unieke plek voor allerlei mogelijke creatieve of bezinningssessies. Vanuit de lichte open ruimte met bamboevloer, zie je de zacht bewegende bladeren in de tuin. Een ultieme plek om te ontspannen. Achter de glazen wand is een uitnodigende gemeenschappelijke keuken, waar je shakes kunt maken, gezamenlijke maaltijden kunt bereiden en kookworkshops kunt volgen of gewoon een lekker kopje thee kunt drinken.

Rustgevende tuin

Om het Lichthuis ligt een prachtige rustgevende tuin, met volop zon. Hier zijn verschillende hoekjes gecreëerd waar je even kunt zitten en genieten. Bij goed weer behoren sessies onder de blote hemel ook tot de mogelijkheden.

Over Renske

Renske is een liefdevolle en gepassioneerde vrouw met de gave om het unieke potentieel in mensen naar boven te halen. Ze inspireert mensen dit te ontwaken en te ontwikkelen. Renske’s ervaring is dat het vergroten van bewustzijn de sleutel is om meer levensvreugde, levenskracht en stilte te ervaren.

Haar passie is het begeleiden van transformatieprocessen die vervulling en levensvreugde brengen.

Als je je diep ontspant kom je op een gebied tussen slapen en waken in; een plek van diepe heling waar je jezelf kunt ontmoeten en voeden. Om nieuwe inzichten en inspiratie te ervaren.

Renske heeft meer dan 20 jaar ervaring als theatermaker en trainer/coach van individuen en groepen van alle leeftijden, achtergronden en culturen. Ze is afgestudeerd kundalini yoga docent, ze heeft verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van energie en healing. Op dit moment volgt ze de opleiding Intuitive Spiritual Psychotherapy and Essence.

Eigenwaarde vergroten van straatkinderen en risicojongeren
Renske is co-founder van Ubuntu Theatre Organisation en founder van Ubuntu Academy Cape Town. Ze reisde de afgelopen 10 jaar de wereld over om het gevoel van eigenwaarde van straatkinderen en risicojongeren te laten groeien. Op de Ubuntu Academy in Kaapstad worden risicojongeren in twee jaar opgeleid tot inspirerende leiders en rolmodellen voor de volgende generatie.

Over Batul

Batul is een fascinerende en creatieve ondernemer met oog voor vormgeving en kwaliteit. Batul is een liefdevol mens met een groot hart. Zijn kwetsbaarheid is zijn grootste kracht.

Batul heeft een passie voor meditatie en het ontwikkelen van bewustzijn en stilte. Hij heeft de kwaliteit je mee op reis te nemen naar een plek waar alles er mag zijn. Licht, donker, overzicht, chaos, stilte en lawaai. Door zijn aanwezigheid is hij in staat je te begeleiden naar een plek waar je jezelf kunt ontmoeten.

Osho en Buddha to Buddha
Batul ging na een carrière in de textiel in 1992 voor het eerst naar India om kennis te maken met meditatie. De 15 jaar daarna verbleef hij in de winter in het meditatiecentrum van de Indiase meester Osho. Dat meditatie niet alleen stil zitten op een kussens is, bracht hij in de praktijk met zijn sieradenmerk Buddha to Buddha. Samen met een inspirerend internationaal team zette hij het merk wereldwijd op de kaart.